Farmasidagene 2017 - NFS

Farmasidagene 2017

 

Farmasidagene 2017 ble arrangert 9. – 10. november i Oslo Kongressenter, Folkets Hus

 

 

Samler du FEVU-poeng? For deltagelse på Farmasidagene 2017 tildeles du 4,5 poeng hver dag.

 

 

Filmopptak

Nedenfor er alle linkene til filmopptakene som ble gjennomført av elever fra medialinjen ved Elvebakken skole i Oslo. Eleven som jobbet med Sal A var så uheldig at mac´en hans krasjet. Han klarte da å miste alle filene sine, og de har etter mye jobb klart å hente ut innledningen fra dag 1 og hele dag 2 fra sal A. Dessverre er klippene som tilhører dag 1 i sesjonen E-helse i sal A gått tapt. Men, vi er glade for det vi har fått, dette er tross alt første gang vi har hatt anledning til å gjøre filmopptak på denne måten.

 

e-helse  –  grip muligheten! 

 

Eldre og legemidler

 

M2M- Molecule to Man

 

 

De 32. Farmasidager, Farmasidagene 2017, gikk inn i historien med en deltagerrekord! Det var til sammen 731 deltagere, og siden NFS begynte å føre statistikk i 1988 har det aldri vært så mange tilstede før!  Dette er styremedlemmene i Norsk Farmasøytisk Selskap og alle som har hatt en finger med i spillet, veldig fornøyde med. En annen rekord var tilbakemeldingene på evalueringen etter kongressen – vi har aldri fått så mange og så positive svar før! Tusen takk til alle sammen!

Kongressen hadde 44 utstillere fra ulike deler av norsk farmasi.

Farmasidagene ble åpnet med nydelig sang og musikk av Tinuke Awoyemi som studere medisin i Debrecen i Ungarn. Hun ble akkompagnert av Suzanne Starr på flygel og gitar.

Bjørn Inge Larsen, departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, var første taler ut. Han innledet Farmasidagene med å fortelle om hvorfor digitaliseringen av helse-Norge er så vanskelig. Deretter fikk vi høre hvordan farmasøyter i England bruker innovasjon og teknololgi. Det var sykehusfarmasøyten Rob Moss, som holdt dette interessante innlegget. Og dermed var farmasidagene godt i gang!

Det ble avholdt 50 faglige innlegg, 1 tenketank, 3 x sofaprat, Kahoot-quiz og 8 Pecha Kucha foredrag, fordelt på fellesprogram og 3 ulike tverrfaglige seksjoner. Det var innmeldt 30 postere som ble presentert ved postermingling i de store pausene.

Fordelingen på deltagelse var som følger:

  • Apotekansatte, inklusive kjedekontor: 145
  • Sykehsuapotek: 102
  • Industri: 73
  • Statens legemiddelverk: 52
  • Universitet-/høyskole-ansatte: 20
  • Studenter: 146 (inkl studentmedhjelpere)
  • Resten var fra foreninger, offentlige institusjoner m.m.

 

Vinneren av Pecha Kucha:
Elisabet Størset vant Pecha Kucha-prisen 2017 og får gratis deltagelse på Farmasidagene 2018! Hun vant med foredraget » Nye doseringsstrategier for nyretransplanterte». Foredraget tok for seg hvordan standarddoseringer av immundempende legemidler ikke alltid er tilstrekkelig for tranplantasjons-pasienter, og kan føre til alvorlige komplikasjoner. Foredragsholderen har vært en del av en forskningsgruppe på Rikshospitalet, der alle transplantasjoner i Norge gjennomføres. Gruppen har forsket på hvordan man kan dosere disse legemidlene bedre for hver enkelt pasient.

Vinneren av Weifas posterpris:
Årets vinner av Weifas posterpris på kr 10 000 ble posteren «Kan du knuse tabletten – Utarbeidelse av verktøy for manipulering av legemidler». Prisen ble mottatt av Kari Christiane Bjerknes og Line Buan fra Sykehusapotekene HF på vegne av alle de 12 forfatterne. Vinnerposteren ble beskrevet som visuelt tiltrekkende, og holdt et høyt faglig nivå, samtidig som den gjorde det lett for deltakerne å henge med på poengene.

Vinneren av Spørrekonkurransen blant utstillerne:
Astrid Aaberg ble trukket ut som vinner i år og ble den heldige eier av en iPad mini.

 

Pølsefesten

Pølsefest er et arrangement som tilbys i tillegg til Farmasidagene – det er ikke en del av kongressen. Også i år ble det feiret i lokalene til Rockefeller, nærmere bestemt i JOHN DEE, og nok en gang ble det en vellykket fest!

John Dee ligger i de gamle ærverdige lokalene til Restaurant Ludvik. John Dee Live Club & Pub (som regel bare kalt John Dee) er et innendørs konsertlokale i Torggata i Oslo. John Dee er en del av Rockefeller Music Hall Company og har plass til ca. 400 tilskuere (med mulighet for å integrere et ekstra rom i tilfelle det kommer enda flere!).

I år hadde vi live-musikk for første gang på Pølsefesten. Det var «Intention2treat», et jazzband satt sammen av medisinere som fant hverandre i løpet av studietiden en gang på 90-tallet.

Det var ca 300 farmasøyter i lokalet på det meste, og derfor god plass. Vi hadde også fått tilgang til det ekstra rommet oppe, hvor det var mulighet for å snakke sammen og roe det ned. Pølsene ble servert både oppe og nede slik at det ikke ble de helt store køene. Det var et spennende og rikelig utvalg i pølser, og noe for enhver smak.

 

scrolltop