Referat fra Kick off, Mentorprogrammet 2016/2017
 

Referat fra Kick off, Mentorprogrammet 2016/2017

 
Endelig var dagen her – dagen alle nye og tidligere deltakere i Mentorprogrammet til NFS hadde ventet på. Det var kick off for ordningen 2016-2017! En ny spennende fase kunne endelig begynne!

22. august startet mentorprogrammet 2016-2017 offisielt med „kick off“. Arrangementet ble holdt i Apotekernes Hus på Majorstuen i Oslo. Ved hjelp av søknader og CV´er fra både adepter og mentorer hadde en komite i NFS lagt ned et grundig arbeid for å finne par som trolig ville passe godt sammen, og som skal være hverandres „læremestere“ gjennom hele perioden. Det var en spent gjeng som ankom lokalet. Tilsammen er det i år 11 par som har blitt matchet.

Kvelden startet med at daglig leder, Hege Helm, ønsket velkommen og holdt en kort innledning. Deretter fikk alle forsyne seg godt med god mat og drikke, før Hege gjennomgikk startpakken som alle fikk med seg. Mappen inneholder en slags veiviser og diverse hjelpemidler for å komme igang. I tillegg ble alle adeptene oppfordret til å skrive ned hva de forventer å få ut av dette året og hvor de ønsker å være i juni 2017. Denne seddelen ble forseglet i en konvolutt, levert til Hege for oppbevaring, og skal først åpnes på avslutningen i juni til neste år.

Det var god stemning i lokalet fra første stund - man skulle tro det var gamle kjente som traff hverandre igjen etter flere år!

Deretter fikk vi et forrykende innlegg av Håvard Selby Ebbestad, adm.dir. i Fürst Medisinsk Laboratorium. Håvard har vært mentor i fem runder, og var med fra oppstarten av programmet i 2010. Nå er Håvard nestleder i styret til NFS. Innlegget til Håvard hadde tittelen "Mentor - en møllspist besserwisser?", så det er vel klart at vi amuserte oss veldig!

Etter dette flotte foredraget fulgte en presentasjonsrunde hvor adeptene og mentorene presenterte seg selv, forklarte hvorfor de deltok og hva de som person kunne tilføre sin motpart. Dette ble i år en veldig interessant del av programmet, da alle gav av seg selv og viste stort engasjement.


Etter presentasjonsrunden var det godt å kunne forsyne seg med mer mat og drikke, og nyte det sosiale samværet.

Cecilie Vo har tidligere deltatt som adept i NFS Mentorprogram og holdt et flott innlegg om hva dette gjorde med henne, både den gang, men også nå i etterkant. Hun hadde Tove Flem Jacobsen som mentor og var full av lovord for henne og for programmet som helhet. Cecilie klarte på en fantastisk måte å nøste sammen kvelden for oss!Vi var alle einige om at det hadde vært en vellykket kveld!


ADEPT - MENTOR par:

Adeel Ahmad Rana, Apotek 1 Sandvika og Nils Engelsen, Apotek 1 Liertoppen  
Bojana Grbic, Vitusapotek Jevnaker og Karen Marie Ulshagen, Statens legemiddelverk
Cathrine Rolfsen, Statens legemiddelverk og Ragnhild Løberg, Bayer
Cecilie Rosting, stipendiat UiO og Kjell Erik Nordby, Vistin Pharma
Eirin Berge Steinshamn, Apokus og Britt Wolden, Folkehelseinstituttet
Ellen Østensen, Bioteknologisenteret i Oslo og Odd-Arne Brattsbergsengen, Novartis
Helai Rabani, Apotek 1 Triaden og Katrine Bøvre, Sykehusapoteket Lørenskog
Josefine Eilsø Nielsen, Statens legemiddelverk og Åge Nærdal, First House
Kristi Henjum, stipendiat UiO og Tove Flem Jacobsen, konsulent
Rita Aslesen Hvalbye, Statens legemiddelverk og Grete Hogstad, Photocure
Victoria Valerón Bergh, stipendiat UiO og Sayeh Ahrabi, Statens legemiddelverk


Se flere bilder her