Oslo
 

Oslo

 


    

Neste treff finner sted i Apotekforeningens lokaler på Majorstuen:

DATO                         Programansvarlige

24. april, kl 18           Inge Johansen, Reidun R. Selmer og Marianne Arnemo

21. juni, kl 18zTidligere treff:

Treffet 13. februar 2017
13 deltagere var tilstede for å høre Tina Lien Vestland fortelle om sin vei til adm.dir. i OmegaTri AS. Tina er i dag 33 år gammel, fikk 3 barn i løpet av studietiden, gjennomførte masterstudiet i farmasi på 6 år, gjorde karriere innenfor firmaet OmegaTri ved siden av å ta en Ph.D. grad som hun fullførte desember 2016! Er det mulig?! Ja, for Tina er det det. Veldig imponerende å høre henne fortelle!


                       


Les om treffet 24. november HER


Kort referat fra møtet 21. april 2016:
11 deltagere møtte opp på samlingen for de unge farmasøytene i NFS. Tema for kvelden var quiz ala The weakest link.

Etter en litt nervøs start, ble det noen morsomme og spennende runder mellom deltagerne. For hver runde ble 2 personer eliminert, de eliminerte ble stemt frem av deltagerne selv og det skulle gis en forklaring for stemmen. Årsakene for hvorfor en valgte å stemme på en annen var alt fra at man hadde på seg kjole til at «fordi at du stemte på meg». Så sto det to deltagere i finalen, og finalen ble veldig jevn og spennende. Det var også veldig spennende å se om deltagerne iløpet av alle rundene hadde samlet noe premie eller ikke. Men til slutt gikk Maren Rambøl Ruud seirende ut av de unge farmasøytenes versjon av The weakest link: og premien hennes…jo, den var en tom skål (man samlet en twist bit for hver riktige svar, men det ble trukket en bit for hver feile svar/pass).   

  


​Videre for å sikre at deltagerne faktisk fikk noe godbiter, ble det delt opp i to lag, og man kjørte quizen på den mer vante måten.

Kvelden ble avsluttet med mer avslappet snakk mellom deltagerne, og et nytt programkomite ble dannet.
Fra impro-kvelden :-)


Arbeidsgruppens funksjon:
o Planlegge og invitere til nettverkstreff både via mail (i samarbeid med Hege)
   og på Facebook-gruppen
o Lede nettverkstreffet
o (Sette dato og arbeidsgruppe for neste treff)

For å delta i dette nettverket må du være farmasøyt og medlem i NFS. Du kan delta de første 10 årene etter endt utdannelse, eller hvis du føler at du passer inn under definisjonen "Ung farmasøyt". Du er velkommen uansettt arbeidsplass.


Synes du dette høres interessant ut og ønsker å melde deg på? Ta kontakt med Hege på post@nfs.no!


Temaer som har blitt behandlet til nå:

-  "Fint å være farmasøyt", Håvard Selby Ebbestad, adm.dir. Fürst Medisinsk Laboratorium
-  Pecha Kucha foredrag
-  Borka Consulting - Hvordan de opererer. Karriere og markedsføring av deg selv.
-  "Farmasøyten overkvalifisert for salg - fleip eller fakta?", Unni Hjelmaas, CEO Lytix BioPharma
-  Speed-dating
-  Networking
-  Farmasøyten i media
-  Ledelse
-  Paneldebatt om norskkunnskaper hos farmasøyter i apotek
-  Impro-teater; Ut av komfortsonen!
-  "Placebodefekten - Hvorfor alternativ behandling virker som den virker" Gunnar Tjomlid    
   (blogger)
-  Tema: Ulike personlighetstyper
-  Workshop i akademisk skriving ved Tulpesh Patel, HiOA
Våren 2013 startet Norges Farmaceutiske Forening og Norsk Farmasøytisk Selskap opp med en serie workshop´er med "Unge Farmasøyter". Prosjektet ble støttet av Apotekforeningen. 10 unge farmasøyter, utdannet fra ulike utdanningsinstitusjoner i inn- og utland og med erfaringer fra ulike posisjoner i primærapotek, private som kjedestyrte, ble håndplukket av Anne Gerd Granås (HiOA), Guri Wilhelmsen (NFF), Hilde Ariansen (Apotek 1 og NFS) og Hege Helm (daglig leder i NFS).

Bakgrunnen for opprettelsen av prosjektgruppen var å engasjere unge farmasøyter og la dem komme til ordet med sine meninger om apotekbransjen i Norge, og dens fremtid.

De første resultatene av disse samlingene ble representert av Linn Løkken Jacobsen på Satellittsymposiet under Farmasidagene 2013, og det er også skrevet en artikkel om dette arbeidet (NFT 2/14). De unge farmasøytene ønsker seg blant annet

- et apotekvesen som er integrert og anerkjent i primærhelsetjenesten, og som har et utvidet tjenestetilbud relatert til legemiddelbehandling og folkehelse

- en fremtidsrettet farmasiutdanning og et etablert etterutdanningssystem som gjør dem i stand til å møte de nye utfordinger som kommer

- et profesjonsfellesskap som står sterkere enn noen gang, ved engasjement rundt nøytrale møteplasser.

I etterkant er det vokst frem et sterkt ønske fra de unge farmasøytene om å ha en møteplass hvor ting kan tas opp og diskuteres - uavhengig av arbeidsplass og bransje. Norsk Farmasøytisk Selskap har tatt dette til etterretning og opprettet en nettverksgruppe for "Unge farmasøyter". Dette er veldig spennende og absolutt "i tiden" – Den internasjonale farmasiorganisasjonen FIP har noe lignende med sin gruppe "young pharmacists".


Første nettverksmøte fant sted 28. februar i Apotekforeningens lokaler på Majorstuen i Oslo, se referatet til venstre.DSC02040.JPG
DSC02040.JPG
DSC02041.JPG
DSC02042.JPG
DSC02043.JPG
DSC02045.JPG