Stipendberetning fra Tamara Kudusova - NFS
 
 
bilde3-tamara-23
Forfatter: nfs.no Publisert: 01.08.2024

Stipendberetning fra Tamara Kudusova

Takket være stipendet jeg mottok fra Norsk Farmasøytisk Selskap høsten 2023, hadde jeg muligheten til å reise på et forskeropphold i utlandet som en del av min PhD.

 

Jeg hospiterte i to uker ved Läkemedelssektionen ved Länssjukhuset i Kalmar i Sverige.

 

Jeg observerte hvordan farmasøytene ved seksjonen følger opp pasienter etter utskrivelsen fra hjerteavdelingen ved sykehuset. Alle pasienter som har vært innlagt på Kalmar sykehus på grunn av hjerteinfarkt følges opp av et tverrfaglige team ved «lev-med-hjärtat-mottagningen» som består av en kardiolog, sykepleiere og farmasøyter. Farmasøytene på lik linje som leger og sykepleiere har egne konsultasjoner med pasientene omtrent 3-4 måneder etter utskrivelsen. Under disse konsultasjoner snakker farmasøyter med pasienter om hvordan de opplever effekten av behandlingen de får, rutiner rundt legemiddelbruk, levevaner og mye mer. Ved behov avtales det et nytt møte eller en telefonsamtale. Jeg deltok i slike konsultasjoner og observerte hvordan farmasøytene kommuniserer med pasienter, hvordan de følger opp problemstillinger som oppstår under samtalene, og hvordan de samarbeider med annet helsepersonell om disse pasientene. Jeg fikk også muligheten til å delta på et av de ukentlige møtene i det tverrfaglige teamet ved «lev-med-hjärtat-mottagningen».

 

Oppholdet har vært svært inspirerende, med utvidelse av mitt forskernettverk og etablering av videre samarbeid med Malin Östbring i PhD-prosjektet mitt.

 

Jeg ser frem til å anvende det jeg har lært i min videre forskning og karriere.
Tusen takk til Norsk Farmasøytisk Selskap for støtten!

Med vennlig hilsen
Tamara Kudusova

 
scrolltop