Stipendberetning fra Alma Mulac - NFS
 
 
bilde1-alma-23
Forfatter: nfs.no Publisert: 07.08.2024

Stipendberetning fra Alma Mulac

Forskningsopphold på University of California San Diego (UCSD) Mai-Juli 2024, USA

 

I juli 2024 fikk jeg fullført et to måneders forskningsopphold ved University of California San Diego, hvor jeg jobbet tett med teamet innen sikkerhet i legemiddelhåndtering på universitetssykehuset og sykehusapoteket. Her fikk jeg mulighet til å utforske sikkerhetsarbeidet i alle ledd av legemiddelhåndteringen på et teknologisk avansert sykehus og sammenligne med praksisen hjemme på norske sykehus.

 

 

Hovedformålet var å lære om overvåkning og bruk av data fra innmeldte feilmedisinering i sanntid og hvordan de bruker disse dataene for å fremme pasientsikkerhet. Det var også meget verdifullt for min forskning å få bredere innsikt i bruken av ulike teknologier gjennom hele legemiddelhåndteringsprosessen.

Jeg deltok i komitémøter om reduksjon av feilmedisinering (Medication Error Reduction Plan), som er en lovpålagt plan for sykehus i California. Dette ga meg bedre forståelse om strategier for å redusere feilmedisinering og i samarbeid på tvers av avdelinger på sykehus rundt legemiddelhåndtering.  I tillegg fikk jeg se hvordan farmasøyter jobbet integrert i kliniske team, for eksempel i visitt med leger og sykepleiere, samt ved farmasøytordinering og validering av ordinerte legemidler. Siden sykehusapoteket er åpent og bemannet døgnet rundt, fikk jeg også se hvordan arbeidet rundt farmasøytvalidering, tilberedning av legemidler og levering på post foregår på kveldstid og innblikk i sikkerhetsaspekter som er ivaretatt på den tiden av døgnet.

 

 

 

Jeg er takknemlig for muligheten til å besøke University of California San Diego Health og til mine verter der som gjorde oppholdet verdifullt og inkluderte meg i alt som var av verdi for meg å erfare på flere sykehus i San Diego. Jeg fikk også være med på noen sosiale arrangementer, som for eksempel en Aloha-fest på stranda for nyutdannede farmasøyter (Pharmacy residents) hvor jeg fikk oppleve nye tradisjoner og bygge nettverk med kolleger og fagfolk.

 

Det å bo i San Diego har gjort oppholdet til en enda mer fantastisk opplevelse, og jeg har fått nyte gode turer på de flere kilometer lange strendene og oppleve det eksotiske dyre- og plantelivet i vakre La Jolla. Forskningsoppholdet har vært vellykket og resultert i ny læring og stor verdi for min profesjonelle og personlige utvikling og jeg ser frem til å anvende disse lærdommene i mitt fremtidige arbeid.

 

Tusen takk til Norsk Farmasøytisk Selskap som støttet mitt prosjekt og reise til dette verdifulle oppholdet!
Vennlig hilsen Alma Mulac

 

 

 
scrolltop