Presentasjon av mentorer, 2024/2025 - NFS

Presentasjon av mentorer, 2024/2025

 

Se hvem som deltar i programmet her (adept-mentor-parene)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita Patel Jusnes er utdannet cand. pharm fra Universitet i Oslo i 1998, og gikk rett ut i arbeid innen klinisk forskning i GSK. Anita har over 25 års arbeids- og ledererfaring fra ulike stillinger innen flere globale farmasøytiske selskap som GSK, Novartis, Roche og har også hatt diverse kommersielle roller innen et par norske bioteknologiske selskap som Pronova Biopharma og Genetic Analysis. I dag er Anita avdelingsleder i Roche Norge og har også sittet i NFS styret tidligere.

 

 

Audun Nilsen er utdannet farmasøyt fra Universitetet i Oslo i 2014. Etter endt studium startet han i apotek. Etter noen år i apotek gikk han videre til farmasøytisk industri hos Sanofi i ulike stillinger innen salg, markedsføring, og forretningsutvikling. Fra industri gikk Audun til en rolle som prosjektleder og forretningsutvikler hos Inven2, hvor han nå gjennom sitt konsulentselskap, Aureka Consulting, har rollen som Entrepreneur in Residence. Oppdraget er å drive frem innovasjonsprosjekter til selskapsetablering og videre. Ut over dette har han en stor interesse for IT-relaterte felt som programmering, KI og automatisering. Han jobber også ved siden av med to oppstartselskaper, fokusert på legemiddeldistribusjon.

 

 

Bente Hayes, utdannet cand. pharm fra Universitet i Oslo i 1993, og har tilleggsutdanning innen helseledelse, helseøkonomi og kvalitet fra Universitetet i Bergen. Bente gjennomførte Nasjonalt Topplederprogram for ledere i helseforetakene i 2015.  Bente har over 20 års ledererfaring fra ulike stillinger i Sykehusapotekene HF, apotek, legemiddelgrossist og farmasøytiske tjenester. I dag er Bente administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF. Bente har også vært nestleder i NFF, er varamedlem til styret ved Farmasøytisk Institutt ved UiO, og sitter i styret til Diakonhjemmet Sykehusapotek.

 

 

Børge Myrlund Larsen er utdannet Cand. pharm fra Københavns universitet (tidligere Danmarks farmaceutiske højskole) i 2001, og har en mastergrad i strategi og ledelse fra Nord universitet i 2023. Han har tidligere erfaring med tilvirkning av legemidler i sykehusapotek, klinisk utprøving i legemiddelindustrien og legemiddelrådgivning i RELIS. Han har over 10 års forvaltningserfaring fra Helsedirektoratet som seniorrådgiver og spesialrådgiver innen legemiddelbruk. Han har blant annet ledet utredninger, og nasjonale faglige retningslinjer og veiledere. Han fungerer nå som avdelingsdirektør for avdeling for legemidler og biomedisin i Helsedirektoratet med oppgaveportefølje innen legemiddelbruk, persontilpasset medisin, transfusjonsmedisin, genteknologi og bioteknologi.

 

 

Elin Trapnes, er utdannet Cand.Pharm fra Universitetet i Oslo, 1999. Hun har hatt arbeidet i ulike avdelinger i Sykehusapotekene HF. Hun har en etterutdannelse i klinisk farmasi fra Universitetet i Uppsala og har i flere år jobbet som klinisk farmasøyt.  Hun var leder av IMM-senteret ved Sykehusapotekene HF og har jobbet for utvikling av og opplæring innen klinisk farmasi. Siden 2019 har hun vært ansatt i Sykehjemsetaten i Oslo kommune, hvor hun har som mål å bidra til forbedret legemiddelhåndtering og legemiddelbruk i egen etat, og bidra til at kommunehelsetjenesten oppdager behovet de har for farmasøytisk kompetanse. Elin har også en bistilling som lektor II på Farmasøytisk Institutt, Universitetet i Oslo, tilknyttet studieprogrammet Erfaringsbasert master i klinisk farmasi. Hun har vært veileder for flere masterstudenter og er medforfatter på en rekke vitenskapelige publikasjoner.

 

 

Grete Hogstad er utdannet farmasøyt fra Universitetet i Oslo i 1982 og bedriftsøkonom fra BI i 1986. Med hovedfag innen galenisk farmasi startet karrieren i forskning og utvikling i farmasøytisk industri og fortsatte i med salg, markedsføring, strategi og forretningsutvikling. Har brukt de siste 18 år i Photocure’s ledergruppe og har vært med på reisen fra norsk oppstartsselskap til internasjonalt etablert farmasøytisk selskap med kontorer i USA og Europa. Hun sluttet i stillingen som VP Global Strategic Marketing & Business Development i midten av 2023 og jobber nå som konsulent i eget selskap og har stor glede av å dele kunnskap, erfaringer og nettverk innenfor alle deler av helseområdet.

 

 

Hege Willoch er utdannet cand. pharm fra Universitetet i Tromsø i 1999. Hege har hatt mange ulike roller, blant annet som apoteker ved flere apotek, flere av disse har vært nystartede apotek. Har jobbet i ulike lederstillinger ved NMD servicekontor i ca 20 år. Har hatt roller som forretningsansvarlig for vår nye apotek løsning ApoSys, har jobbet med implementering av SAP som forretningssystem, jobbet som salgsdirektør for kjedesamarbeidet Ditt Apotek og de siste 7 årene som Fag-, kvalitet og Multidose produksjons direktør i NMD.

 

 

Karianne Lunde er utdannet Cand.pharm fra Universitetet i Oslo i 1997. Hun har hovedsakelig jobbet med kvalitetssikring av legemiddelproduksjon, både for salg og for kliniske studier. Herunder utvikling av radioaktive legemidler, både for terapi og diagnose. Fra 2013 til 2023 har hun jobbet som QP (qualified person) og endringsleder for Xofigo® hos Bayer AS. Dette arbeidet innebar bl.a. å koordinere implementering av regulatoriske variasjoner hos kontraktsprodusenter. Nå er Karianne Lunde ansatt hos GE HealthCare i Oslo hvor hun nylig har blitt kvalifisert som QP og jobber med batchrelease og kvalitetssikringsoppgaver relatert til aseptisk produksjon av kontrastmidler.

 

 

Marianne Lea er utdannet ved Universitetet i Oslo (UiO) som cand.pharm. i 2006, erfaringsbasert master i klinisk farmasi i 2012, og PhD i klinisk farmasi i 2019. Hun brenner for pasientsikkerhet og best mulige helsetjenester, og arbeider nå 50% som klinisk farmasøyt i Sykehusapotekene Oslo og 50% som postdoktor i Forskningsgruppen for klinisk farmasi ved Farmasøytisk Institutt, Universitetet i Oslo. Marianne har bred erfaring som klinisk farmasøyt på sykehus, med planlegging og gjennomføring av forskningsprosjekter, med undervisning, og med veiledning av masterstudenter, stipendiater, og kliniske farmasøyter. Marianne sitter i styringsgruppen til Network of European Researchers in Deprescribing (NERD) og er medlem av Forskningsgruppen for legemiddelbruk hos eldre ved Oslo Universitetssykehus/UiO.

 

 

Monica Rawal er utdannet Cand. pharm fra Universitetet i Oslo (UiO) i 2007 og har tilleggsutdanning fra BI. Monica har jobbet 17 år i farmasøytisk industri og har hatt mange ulike roller innen kommersialisering av legemidler og vaksiner i MSD, Bayer og GSK. I GSK er Monica en del av ledergruppen; hun har vært Business Unit Head for vaksiner og jobber nå som Commercial Operations Lead. Monica har selv vært adept i mentorprogrammet, og hun ser nå frem til å være en sparrepartner og veileder som mentor.

 

 


Morten Vogt
har nærmere 20 års ledererfaring i ulike roller i apotek, kjeder og konsulent. Etter 16 år i apotekbransjen i ulike roller, jobbet Morten en periode med HR i NorgesGruppen, før han startet som konsulent i TERIAK i 2021. I TERIAK har Morten svært varierte oppdrag for ulike kunder.

 

 

Ragnar Hovland er utdannet Cand. pharm fra Universitetet i Oslo i 1996, og har en Dr. scient i legemiddelkjemi fra samme sted i 2003. Han har hatt en rekke roller som forsker, prosjektleder og leder innen forskning og utvikling i legemiddelindustrien. Ragnar startet som seniorforsker i AstraZeneca R&D, Mölndal i Sverige, og var deretter Director Discovery Research i Pronova BioPharma. Etter et mellomspill som utviklingsfarmasøyt og prosjektleder for Medisinstartstudien i Apokus, fortsatte han i legemiddelindustrien, først som Chemical Director i Photocure og deretter Senior Manager, Therapeutics i Pharmaq. Ragnar er nå CTO i start-up selskapet AdjuTec Pharma, som utvikler ny terapi mot infeksjoner forårsaket av resistente bakterier.

 

 

Ravinder Singh har mer enn 10 års erfaring innen legemiddelindustrien og medisinsk rådgivning, med spesialisering innen onkologi. Han har hatt flere internasjonale stillinger, inkludert en global rolle der han samarbeidet tett med nøkkelavdelinger som klinisk utvikling, regulatorisk og markedsføring. Han har ledet globale produktlanseringer og store forskningsprosjekter, noe som har resultert i publikasjoner i anerkjente tidsskrifter som New England Journal of Medicine og Journal of Clinical Oncology. Han har også bidratt til profilerte offentlig-private samarbeidsprosjekter innen onkologi i Norge, som INSPIRE og CONNECT, og har spilt en viktig rolle i å sikre tilgang til flere livreddende kreftmedisiner i Norge. Ravinder Singh er utdannet farmasøyt med en doktorgrad og en master i helseøkonomi, politikk og ledelse fra London School of Economics.  Han er opptatt av personlig utvikling og liker å hjelpe andre med å nå sine profesjonelle mål, og var også den første deltakeren i mentorprogrammet som senere ble mentor.

 

 

Rita Hvalbye er utdannet master i farmasi fra UIO og har tatt enkeltemner i helseøkonomi, samt strategi og ledelse. Hun har ti års erfaring fra offentlig forvaltning, primært fra Legemiddelverket hvor hun har jobbet i ulike roller knyttet til metodevurdering og refusjon, avbrutt av et opphold i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun har representert Norge i nordisk og internasjonalt samarbeid innen horizon scanning, og deltatt som styremedlem i arbeidsgruppe for erfaringsutveksling på legemiddelområdet under Nordisk ministerråd (WGEMA), samt i Nordisk Lægemiddelforum (NLF). I dag jobber Rita som enhetsleder med oppfølgingsansvar for legemidler som er aktuelle for finansiering på blå resept. Hun har selv vært adept i mentorprogrammet i 2017/18.

 

 

Solrun Elvik er utdannet cand. pharm fra Universitet i Oslo i 2003, og har tilleggsutdanning innen helseledelse, kvalitetsledelse, coaching og innovasjon. Hun har jobbet som sykehusfarmasøyt, fag- og kvalitetsrådgiver hos apotekkjede og i sykehjem. Fra 2014 har hun jobbet i helseforvaltningen med ulike oppgaver, særlig innen pasientsikkerhet og legemiddelbruk. De siste årene har Solrun jobbet med digitalisering på legemiddelområdet i Direktoratet for e-helse, som fra januar 2024 igjen ble en del av Helsedirektoratet. Hun har i dag en rolle som områdeansvarlig for digitalisering på legemiddelområdet i direktoratet, og jobber også med regjeringens satsing innen digital samhandling. Hun er også sentralstyremedlem i Farmaceutene.

 

 

Stine Wang Rønningen er utdannet master i farmasi fra Universitetet i Bergen og har jobbet i ulike apotek og i Apokus (Apotekene kompetanse- og utviklingssenter), primært med utvikling av offentlig finansierte apotektjenester. Deretter gikk veien videre til farmasøytisk industri, og hun har siden 2020 jobbet i Vistin Pharma (Kragerø). Her jobber hun som Qualified Person (QP) og har også en stilling innen Regulatory Affairs der hun bistår med registreringer av Vistins produkter hos helsemyndigheter globalt.

scrolltop